Faq

Zoekveld

Onderstaande lijst geeft een overzicht van de vaakst voorkomende vragen rondom de RIBCAP mutsen

Waarvoor worden ribcaps gebruikt?

Ribcaps zijn geschikt voor elke sport of activiteit waarvoor een helm niet verplicht is, maar waarbij je normaal gezien wel een muts of beanie zou dragen. Ribcaps zijn bijzonder nuttig voor alle outdooractiviteiten met minimale risico’s. De protectoren, die in de Ribcap genaaid zijn, beschermen je hoofd tegen schrammen, schaafwonden en onderkoeling. Veel van onze klanten gebruiken hun Ribcap ook in het dagelijkse leven, aangezien hij comfortabel en tegelijk stijlvol is.

Is de ribcap een soort helm?

Een Ribcap is geen helm, maar is wel zoveel meer dan een gewone muts. Het bedrijf zet volledig in op de ‘Soft Protection Technology’. Ribcaps zijn bedoeld voor al wie een comfortabele, stijlvolle muts wil dragen, maar tegelijkertijd ook een zekere mate van bescherming wil genieten. Zoals wij zeggen: “Ribcap your head and protect your style”.

PBM-model (persoonlijk beschermingsmiddel) categorie 1, richtlijn 89/686/EEG

Wat voor letsels helpt de ribcap voorkomen?

Elk letsel is verschillend en elke val of schok heeft andere gevolgen. De Ribcap biedt een goede bescherming bij een val op gladde ondergronden (bijvoorbeeld skipistes, ijsbanen of besneeuwde wegen) of wanneer je je hoofd stoot tegen afgeronde voorwerpen, maar biedt door het zachte beschermingsmateriaal slechts weinig bescherming tegen scherpe voorwerpen (bijvoorbeeld een skistok). De Ribcap beschermt tegen schrammen, schaafwonden en onderkoeling.

Van welk materiaal zijn de protectoren gemaakt?

Het materiaal dat gebruikt wordt voor de protectoren is een hightech Zwitsers materiaal met visco-elastische eigenschappen. Via een ingewikkeld elektronisch verbindingsproces wordt het zo vervaardigd dat het precies aan de vereisten van Ribcap voldoet. Zo kunnen de dichtheid en de hardheid van het materiaal nauwkeurig afgestemd worden op onze verzoeken. Het materiaal is zeer licht, 100 % ademend en het wordt niet beïnvloed door heel lage temperaturen. Het beschermingsmateriaal is gecertificeerd volgens de ‘Oeko-Tex Standard 100’. Dit bevestigt dat het materiaal vrij is van milieuverontreinigende stoffen en solvents (test nr. ZHAO 053928).

Van welk materiaal is de ribcap gemaakt?

Voor de gebreide buitenkant van de Ribcap wordt er gebruikgemaakt van kwaliteitsvol Italiaans garen (50 % merinoswol / 50 % acrylvezel). De binnenkant is gevoerd met fleece, zodat je hoofd er niet van gaat jeuken. De protectoren zijn gemaakt van hightech Zwitsers materiaal met visco-elastische eigenschappen. De Ribcap is 100 % ademend en wordt niet beïnvloed door heel lage temperaturen.

Waarom is de ribcap beschikbaar in verschillende maten?

Voor een optimale bescherming moet de Ribcap goed op je hoofd passen. De Ribcap is beschikbaar in drie maten voor volwassenen (S/M/L) en in drie kindermaten (mini/midi/maxi). Het is belangrijk dat je de Ribcap kiest die het best op je hoofd past.

Wat als het zomer is?

Ribcap heeft een nieuw model ontwikkeld voor in de lente en zomer. We gebruiken een ander soort beschermingsmateriaal in onze Ribcap-petten. De zomermodellen zijn lichter en ventileren beter tijdens het gebruik. We gebruiken ook Coolmax- en Schoeller-stoffen om een zo groot mogelijk ademend vermogen en comfort te kunnen garanderen.

Wat is het verschil tussen inloggen mét en inloggen zonder Facebook?

Wanneer u reeds over een Facebook account beschikt kan u kiezen (zeker geen verplichting) om in te loggen via uw Facebook account. Wanneer u dit doet dan zal uw e-mail adres dat u via Facebook opgegeven hebt als accountnaam gebruikt worden en ook uw profielfoto komt bij uw accountgegevens te staan.  U kan dan inloggen op onze website als bezoeker of als klant met uw Facebook gegevens.

Facebook haalt verder geen andere gegevens op zoals uw voorkeuren, interesses, vrienden, foto's e.d.

Wanneer u bij ons een bestelling wil plaatsen moet u zelf nog uw factuurgegevens en leveringsplaats opgeven. Dus ook al zitten deze gegvens reeds in Facebook, deze worden niet naar onze site doorgezonden.

 

Wat is het verschil met inloggen zonder Facebook.

Hierbij maakt u zelf een nieuwe account aan op onze site, u kan een gebruikersnaam kiezen en een wachtwoord. Het e-mail adres dat u gebruikt moet een bestaand e-mail adres zijn, maar mag u ook volledig vrij kiezen.

Ook hier is het zo dat u verder nog een persoonlijke gegevens op onze site achterlaat. Het zal pas bij een eventuele bestelling zijn dat u ook een factuur- en afleveradres moet opgeven. Tenzij u werkt met een afhaalpunt, dan heeft u geen afleveradres nodig.

 

Is het mogelijk om producten af te halen?

Het komen afhalen van goederen is zeker mogelijk.

Wij hebben echter zelf geen fysieke winkel en enkel een opslagruimte voor de goederen. Dus vaste openingstijden zijn er niet. Om te voorkomen dat u de verplaatsing voor niets maakt, hanteren wij onderstaande werkwijze.

 

Werkwijze:

  • U plaatst de bestelling via de website en geeft bij de verzendmethode aan dat u het product zelf wenst af te halen
  • U ontvangt een automatische bevestigingsmail dat uw bestelling doorgegeven werd
  • U krijgt van ons een persoonlijke mail met de bevestiging of de onderdelen beschikbaar zijn en vanaf wanneer u deze kan komen afhalen
  • U stuurt een bericht op welke DAG u het pakket wenst af te halen. Dan zorgen wij dat alles voor u klaarstaat. Komt u 's morgens vroeg of heel laat, geen enkel probleem. Alles staat klaar.
DBK BIKEPARTS
Fietsonderdelen & Accessoires
Van gelegenheidsfietser tot racefanaat...
Gladiator fietsclaw
Fietsopberging in een handomdraai
fietsclaw_2.jpg
Vervangonderdelen
Fietscomputers en verlichting
sigma_logo.jpg
Bekijk zeker ook onze promo's en opruimingen!
Opruimingen aan bodemprijzen !
De niet te missen partner tijdens elke fietsvakantie
Pocket Pedals